BAKIR KAYNAKCI SINAV BIRIMI

20110725195725_kob_lehim_b

Kaynak özel bir prosestir. Kaynak kalitesi, kaynak işlemi gerçekleştirilmeden tahmin edilemez. Kaynak kalitesine en büyük etken, kaynağı yapan personeldir. Bu nedenle, kaynak personeli yetkin ve o kaynak işlemini yapabilecek yeterlilikte olması gerekmektedir. Yetkinliği kanıtlamanın yolu kaynak işini yapacak personelin vasıflandırılması ve belgelendirilmesidir. Uluslar arası standartlar da çalışan kaynak personellerinin belgeli olmasını istemektedir.

Bakır kaynakçı eğitim programları ve sınavlar  TS EN ISO 9606–3 Avrupa Standartlarına ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) na göre yürütülmektedir.

TURKAK Akreditasyonu kapsamındaki çalışmalarımız ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) onay çalışmalarımız başlamış başlamış bulunmaktadır. EN ISO 9606-3 Bakır kaynakçı sınavı uygulamaları ve belgelendirme TURKAK denetimi kapsamında yapılacaktır.

KAYNAKÇI eğitimleri ve sınavları aşağıdaki kapsamlarda gerçekleştirilmektedir:

-Oksiasetilen (Gaz) Kaynakçısı
-Elle Ark Kaynakçısı
-MIG/MAG Kaynakçısı
-TIG Kaynakçısı
-Bina içi Doğal Gaz Boru Kaynakçısı

Kaynakçı eğitimleri bilgi ve becerileri geliştirmeye yönelik, teorik ve pratik bilgilerin aktarıldığı ve birbirlerini takip eden eğitim basamakları olarak sınıflandırılmışlardır. Bu eğitimleri takip eden, EN ISO 9606-3 ve Mesleki Yeterlilik Kurumuna göre yapılan kaynakçı sınavları sayesinde çok çeşitli vasıflandırma basamaklarına erişilebilmektedir.

Temel vasıflandırma eğitim basamağı, metallerin işlendiği mesleklerde çalışanların kaynak tekniği temel bilgilerini kapsamaktadır. Daha sonraki eğitim basamaklarında teorik ve pratik bilgilerin geliştirilmesi, el becerilerinin arttırlıması mümkün olabilmektedir.

Teorik eğitimde:

Temel elektrik bilgisi
Kaynak yönetemi ve cihazları
Kaynak dolgu malzemeleri
Malzemelerin kaynaklanabilirlikleri
Kaynak parametreleri ve ayarları
Kaynak dikişi hataları ve önlemleri
İş güvenliği ve kazalardan korunma konularına
ağırlık verilmektedir.